Matlagningen igår






Vi lagade:

CHILIGRYTA
Ingredienser
500 500 g grov malen nötfärs
1 1 gul lök
3 3 msk farinsocker
2 2 burkar krossade tomater
1 1/2 1 1/2 msk pressad citronsaft
1 1 tsk senapspulver
2 1/2 2 1/2 msk chilipulver
2 2 tsk paprikapulver
2 2 msk creolekrydda
1 1 burk röda kidneybönor
3 3 vitlöksklyftor

1. skala och hacka löken fint. Fräs löken och köttet tillsammans med sockret i en stor gryta. Låt bönorna rinna av.

2. Tillsätt de krossade tomaterna och därefter citronsaft, senapspulver, chilipulver, paprika och creolekrydda. Häll i bönorna sist och pressa ner vitlöken.

3. Låt sjuda och rör om då och då. Låt grytan stå och puttra i några minst en timme. Se bara till att chilin inte bränner fast i bottnen på grytan.

 

CHAPATI:

Ingredienser

500 g rågsikt eller vetemjöl
1.3 1.3 dl ljummet vatten
0.5 0.5 tsk salt
50 50 g smält cocosfett

 

1. Chapati: Häll mjöl och salt i en skål. Tillsätt det ljumma vattnet och blanda till en mjuk deg. Degen ska släppa bunken.

2. Tillsätt lite mer mjöl om det skulle behövas. Knåda degen på ett lätt mjölat bakbord tills den är smidig.

3. Dela degen i 14 lika stora delar. Forma dom till runda bullar. Kavla sedan ut dom till runda, stekpannestora bröd.

4. Lägg en liten klick cocosfett i en väl värmd stekpanna. Sänk värmen och lägg sedan i ett bröd åt gången och grädda i ca 1-1½ minut.

5. Pensla bröden med lite cocosfett, vänd och grädda på andra sidan i 1-1½ minut tills dom är genomgräddade.

6. Lägg nygräddade chapati på ett fat och täck med ungsfolie för att hålla dom varma medan du gräddar resten.

7. Pensla stekpannan med lite cocosfett mellan varje omgång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0