Baka kladdkaka

Ingridienser:

• 100 g smör eller margarin
• 2 st ägg
• 2,5 dl strösocker
• 1 msk vaniljsocker
• 3 msk kakao
• 2 dl vetemjöl

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175°C.

Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.

Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.

Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.

Grädda i 175°C i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.

När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.

1. Smält smöret i en kastrull



2. Vispa ägg och socker i en bunke



3. Vispa ner vaniljsocker och kakao



4. Vispa ner mjöl och smält smör sist



Sen blir den så här fin:



Sen får man faktiskt smaka på smeten:


Kommentarer
Postat av: Fatima

Mums sötis!

Men vet du jag har försökt att kommentera men sista tiden så har min blogg krånglat.. så era kommentar har inte varit klick bara <3 Hur är det med er? Med oss är det bra.. jag tänkte på dig härom veckan hehe, gick förbi en butik som sålde "student kläder".. Vad ska du ha på dig? kommer det vara vitt? :P

2011-05-03 @ 21:18:19
URL: http://www.thistakes.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0